Tanıtım

Üretim bir ülkenin kalkınmasındaki en büyük etkendir. Üretim faaliyetleri arasında talaşlı imalat önemli bir yere sahiptir. Talaşlı imalat ile ilgili yapılan AR-GE çalışmaları ilgili üniversite, işletmeler ve araştırma kurumları tarafından birbirlerinden bağımsız olarak gerçekleştirilmektedir. Çalışmaların başarıya ulaşması, ilgililerin gelişmelerden haberdar olmaları ve çalışmaların tekrarlanarak zaman kaybedilmemesi için bu tür bilimsel toplantılar büyük önem arz etmektedir. Talaşlı imalat alanında gereksinimlerin, karşılaşılan problemlerin ve bunların çözüm yollarının görüşüleceği bilimsel tartışma ortamlarının belirli periyotlarda oluşturulması gerekmektedir.

Bu kapsamda, III. ULUSAL TALAŞLI İMALAT SEMPOZYUMU (UTİS 2012)  04-05 Ekim 2012 tarihinde, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından Beşevler kampüs’ünde gerçekleştirilecektir. Bu sempozyuma T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarlığı da özel destek verecek ve temel konulara ilave olarak Üniversite-Talaşlı İmalat sektörü arasındaki ilişkilerde ilgili oturum ve panellerde değerlendirilecektir. Etkinliğe katılmayı arzu eden konu ile ilgili firmalar için, kendi tanıtımlarını yapabilecekleri panolar ve stant masalar verilebilecektir.